One Day on Earth

The World's Story is Yours to Tell

One Day on Earth - Croatia 12.12.12

Information

One Day on Earth - Croatia 12.12.12

Regional - Europe - Croatia. A group for members participating in One Day on Earth from Croatia on 12.12.12.

Location: Croatia
Members: 42
Latest Activity: Mar 4, 2013

Podijelite svoje omiljene slike Hrvatska.

Discussion Forum

Posebna tema: Rodjenje

Ako poznajete nekoga tko je blizu poroda ili će se poroditi 11.11. pokušajte snimiti atmosferu i podijeliti radost novog zivota s cijelim svijetom.Continue

Started by Boris Kretonic Nov 9, 2011.

Tko je zainteresiran za suradnju? 1 Reply

Hej,Da li su svi ovdje u grupi strogo vezani uz svoj projekt, ili postoji mogucnost zajednickog rada--(1) na istom projektu, ili (2) na vise razlicitih projekata uz uzajamno potpomaganje [Ja tebi, Ti…Continue

Tags: cooperation, video, film, Zagreb, Croatia

Started by Ivan Tafare. Last reply by Phil Nov 9, 2011.

Comment Wall

Comment

You need to be a member of One Day on Earth - Croatia 12.12.12 to add comments!

Comment by Sanja Bozinovic on December 21, 2012 at 10:44pm

Dragi članovi grupe,
Ove su godine učenici Osnovne škole Nikole Hribara iz Velike Gorice po drugi put sudjelovali u projektu One Day on Earth i 12. 12. odgovarali na pitanja što imaju a što trebaju.
Snimili su četiri videa na engleskom jeziku, u vrijeme kad u školi uče engleski kao strani jezik.

Domagoj: http://vimeo.com/55468911
U razredu: http://vimeo.com/55553022
Pred školom: http://vimeo.com/55564200
Erik, Ivan i Josip: http://vimeo.com/55715188

Nadam se da će vam biti zanimljivo vidjeti kako četrnaestogodišnjaci odgovaraju na pitanje što oni imaju a što trebaju.

Srdačan pozdrav,
Sanja

Comment by Daniel Pavlić on December 10, 2012 at 12:43pm

ima li zainteresiranih za 12.12.12. ?! Nekako mi je tih ovaj forum? :-)

Comment by Daniel Pavlić on December 6, 2012 at 12:45am

Prije nekoliko mjeseci, točnije za Dan planeta Zemlje, 22.travnja istovremeno u cijelom svijetu je prikazan film koji su snimili ljudi cijelog svijeta. Radi se o filmu „Jedan dan na Zemlji“, filmskom kolažu nastalom od preko 3,000 sati video materijala koje je snimilo preko 19,000 filmskih profesionalaca i amatera iz svih zemalja svijeta na isti dan, 10. listopada 2010. Zajedno su stvorili sliku međusobne povezanosti čovječanstva kakva nikad do sad nije bila moguća.
Film je nastajao četiri godine, a potporu projektu pružili su i Ujedinjeni narodi. Kako bi u snimanju sudjelovalo što više zainteresiranih, inicijatori projekta "Jedan dan na Zemlji" donirali su kamere UN-ovim uredima u 95 zemalja, što je omogućilo snimanje neobičnih prizora iz prve ruke, uključujući snimke udaljenih sela Papue Nove Gvineje i Abyeije, pokrajine u Južnom Sudanu čija je povijest obilježena pograničnim sukobima.

- Pregledavajući tisuće sati snimljenog materijala, shvatio sam da postoji bezbroj priča u svijetu koje čekaju da budu ispričane - kazao je Kyle Ruddick, osnivač i redatelj filma "Jedan dan na Zemlji".

- Samo činjenicom da smo ljudima omogućili mjesto, on-line platformu putem koje s drugima mogu podijeliti svoju priču, uspjelo nam je motivirati pojedince i kolektive da snimaju u svim zemljama svijeta, a da pritom nismo trebali putovati van vlastitih zemljopisnih granica. Na ovaj način stvaramo novi filmski žanr, koji milijunima naših korisnika omogućuje stvaranje filmova, TV emisija i novih medija. Moć ove nove medijske budućnosti je što omogućuje dijeljenje do sad neviđenih sadržaja koje stvaraju sami korisnici za ostale korisnike.

"Jedan dan na Zemlji" bilježi zadivljujući spektar ljudskih iskustava, od rođenja djeteta u Mongoliji do žene čiji je hobi sakupljanje zidnih satova u favelama Rio de Janeira. Film ukazuje na to kako krize s kojima se suočava svijet – od nestašice vode do siromaštva – povezuju sve nas, stanovnike svijeta, te nudi rijetko viđene snimke života u Sjevernoj Koreji i Iranu. Siščani su imali priliku vidjeti ovaj film u Kazalištu 21, u travnju kada je i Sisak bio jedan od petnaestak hrvatskih gradova, dio globalnog prikazivanja u cijelom svijetu.

Ovog puta pozivamo vas da se pridružite daljnjem projektu. Naime, 12.12.2012. u cijelom svijetu će amateri i profesionalci snimiti priču iz svoje regije kako bi poslali snimke i postali dijelom završne trilogije „Jednog dana na Zemlji“. Iako je tema slobodna, pomoćna smjernica teme bi trebala biti: Što imamo? Što trebamo?
O detaljnom sudjelovanju u ovom projektu, može se naći na web stranici: www.onedayonearth.org

Ovo je i sjajna prilika da se promovira naša zemlja u globalnom projektu koji će finalni produkt biti jedinstveni film, prikazan sljedećih godina u cijelom svijetu. Stoga, pripremite kamere, fotoaparate, mobitele i snimite svoju priču 12. Prosinca – budite dio velikog globalnog projekta - Jedan dan na Zemlji!

Comment by Mando Shemoonyak on December 7, 2011 at 4:34am

Fora je ovaj video s učenicima... :)))

Comment by Sanja Bozinovic on December 7, 2011 at 3:22am

Prilažem kolaž fotografija i komentara mojih učenika u Osnovnoj školi Nikole Hribara Velika Gorica. Imaju 11 godina i uče engleski kao strani jezik. Ovo je njihov uobičajeni školski dan, a 11. 11. su ga posebno pažljivo analizirali i komentirali. Kao njihov učitelj engleskog uživala sam im pomagati.


.

Comment by Ivana Rezek on December 4, 2011 at 6:48am

Comment by Ivana Rezek on December 4, 2011 at 6:47am

Comment by Mando Shemoonyak on December 4, 2011 at 6:02am

Ima li u ovoj grupi itko trenutno aktivan?

Comment by Boris Kretonic on November 14, 2011 at 4:12am

Pozdrav svima,

Nadam se da ste snimili puno materijala i da cete ga podijeliti s ostatkom svijeta.

Ukoliko ste propustili prilog Nove TV o ovom projektu objavljenog u centralnoj informativnoj emisiji, mozete ga pogledati na ovoj adresi:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hocete-sudjelovati-u-projektu-je...

Lijep pozdrav,
Boris

Comment by Sanja Bozinovic on November 11, 2011 at 1:17pm

Pozdrav svima koji su danas fotografirali ili snimali po Hrvatskoj. Nadam se da je bilo uspješno.
Grupa učenika u Osnovnoj školi Nikole Hribar u Velikoj Gorici fotografijama je dokumentirala razne današnje školske aktivnosti. Planiramo ih tijekom idućeg tjedna komentirati, zasad na engleskom, i uobličiti kao Photopeach i Animotovideo zapise.

 

Members (42)

 
 
 

Events

© 2024   Created by One Day On Earth.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service